Plastik Kart Makineleri

18-12-2021 09:30
Plastik Kart Makineleri

Plastik Kart Makineleri

 

Plastik kart baskı makineleri günümüzde ofis, şirket ve firmalar tarafından kullanılan ürünlerdir. Bu kart baskı makineleri aracılığı ile genelde iş yerlerinde ya da ofislerde kullanılan kartların basım işlemi gerçekleştirilir. Plastik kart baskı makineleri çalışma prensibi olarak bilgisayar yazıcılarına benzer. Kurulum ve kullanımı basit olan bu makinelerin ortaya koyduğu fayda çok fazladır. Pratik ve hızlı bir baskılama işlemi gerçekleştiren bu makineler baskılama yapılan materyaller hemen kullanılabilecek niteliktedir. Bilgisayar ile entegre olan bu makineler ile kolay bir şekilde istenilen ürünlere baskılama işlemi kısa süre içerisinde gerçekleştirilir. Sadece isimlik basma işlemi ile sınırlı kalmayan bu makineler ile broşür, tanıtım, kimlik kartı tarzı diğer baskılama işlemleri de kolay bir şekilde gerçekleştirilebilir.

İlk olarak plastik kart makinelerinde belirtmek istediğimiz özellik, bu makinelerin hem çift taraflı hem de tek taraflı baskılama işlemini yapacak özelliğe sahip olmasıdır. Bu özelliği sayesinde kısa süre içersinde elde etmek istediğiniz ürünün her iki yönüne de baskılama işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Kimi plastik kart makinelerinde bu çift yönlü baskılama işleminin gerçekleşmesi için manuel müdahale gerekli iken kimi baskılama makinelerinde böyle bir müdahaleye de ihtiyaç duyulmaz. Çift taraflı baskılama işlemi yapılacağı zaman ilk olarak baskılama işlemi bir yüzeye yapılır daha sonra da diğer yüz manuel olarak değiştirilerek baskılama işleminin ikinci yüze yapılmasını sağlar. Bu yöntem aslında pratik bir yöntem olarak baskılama işleminin hızlı yapılmasını sağlar.

Plastik kart makinelerinin diğer bir özelliği ise geniş renk seçeneğidir. Yazıcılar ile aynı çalışma prensibine sahip olsa da bu özelliği sayesinde plastik kart makineleri yazıcılardan çok daha ön planda bulunuyor. Yazıcılarda genellikle siyah beyaz baskılama işlemi yapılırken plastik kart makinelerinde hem siyah beyaz baskılama hem de renkli baskılama işlemi pratik bir şekilde gerçekleştiriliyor. Renkli baskılama işlemi sonrasında ortaya çıkan ürünlerin renkleri soluk değil tam aksine canlı ve parlak olması da yapılan işin ve ortaya çıkan baskılama ürününün kalitesini ortaya koyması bakımından önemli. Bu özelliği sayesinde plastik kart makinelerinde sadece isimlikler ya da kimlik kartları bası işlemi gerçekleştirilmiyor aynı zamanda tanıtım yazıları, renkli ya da tasarım logolar, broşürler ve daha birçok baskılama ürününe işlem gerçekleştirilebiliyor.

Plastik kart makinelerinde baskılama işlemleri ve profesyonel ve standart olmak üzere farklılık gösterir. Profesyonel baskı makinelerinde, temassız köşeden köşeye baskı özelliği, güncellenebilir baskı özelliği gibi özellikler var iken, standart baskı yapan plastik kart makinelerinde normal kart ve temassız kat basım özelliği bulunur.

Plastik kart makinelerinin fiyatı genellikle taşıdığı özelliğe göre değişir. Profesyonel hizmet veren plastik kart makineleri daha pahalı iken standart baskı yapan plastik kart makineleri daha uygun fiyatlıdır. Ya da siyah beyaz baskı için kullanılacak plastik kart makineleri, renkli baskı için kullanılacak makinelere göre daha uygun fiyatlıdır.

Plastik kart makineleri tek başına kullanılabilecek ürünlerden değildir. Bilgisayar ile entegre olması gereken bu ürünler ancak özel programlar yardımı ile bilgisayara bağlanabilir. Her ürünün bilgisayar ile entegre olmasını sağlayan yazılım ve uygulamalar farklılık gösterebilmektedir. Alacağınız plastik kart makinelerinin uyumlu programlar ile bilgisayarınıza entegre işlemini gerçekleştirdikten sonra pratik bir şekilde kullanımına geçebilirsiniz. Kart baskı makinelerinde kurulumu ve entegre işlemini tamamladıktan sonra makinenizin özelliğine göre siyah beyaz ya da renkli baskılama işlemini gerçekleştirmek artık çok kolay. Ya da yine plastik kart makinenizin özelliğine göre ister çift yönlü isterseniz de tek yönlü baskılama işlemini kısa süre içerisinde gerçekleştirmek artık sizi elinizde. Özel kullanım becerisi de gerektirmeyen bu ürünlerin pratik kullanıma sahip olduğu için kolay bir şekilde öğrenilebilir ve bu amaçla bir personel çalıştırılmasına ihtiyaç duyulmaz.

Lamiless firması son yıllarda baskılama, laminasyon ve benzer birçok dalda kendisine yer etmiş ve birbirinden kaliteli ve kullanışlı ürünleri müşteri memnuniyeti çerçevesinde kullanıma sunmuştur. Plastik kart makinelerine ilişkin de istediğiniz ürün gruplarını, modelleri bulabileceğiniz bir adres haline gelen firma da, kendi ihtiyaçlarınıza uygun, renkli ya da siyah beyaz baskı yapabilen kullanımı basit ve bilgisayar ile entegresi kolay olan birçok ürünü artık bulmak çok kolay.

 

 

 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.