Para Kontrol Makineleri

18-12-2021 08:55
Para Kontrol Makineleri

Para Kontrol Makineleri

Teknolojik gelişmelerin hızlanması sadece hayatımızı kolaylaştırmadı. Aynı zamanda teknoloji ile birlikte sahte para üretimi de fazlalaştı. Ayrıca üretilen bu sahte paraların gerçeğinden ayrılması gittikçe zorlaşır bir hal aldı. Sahte paralar birçok işletmenin canının yanmasına ve çok fazla zarara uğramasına neden oldu. El ile ya da göz ile kimi sahte paraların gerçek paralardan ayrılması imkansız bir hale gelse de, teknoloji sayesinde sahte paraları gerçek paralardan ayıran para kontrol makineleri üretilerek son yıllarda kullanımı yaygınlaştırıldı.

Son yıllarda sahte paraların piyasaya sürülme sıklığı göz önünde bulundurulunca küçük, orta ya da büyük işletmeler için para kontrol makinelerinin önemi bir kez daha anlaşıldı. Genelde 100 TL ya da 200 TL gibi büyük banknotlarda sahtecilik yapıldığı düşünüldüğünden, gelen bu banknotlar daha dikkatli bir incelemeye tabi tutulurken 10 TL,20 TL ya da 50 TL değerindeki banknotlarda bu denli bir inceleme yapılmamaya başladı. Bu durum da sahte para üreticilerini bu banknotlar üzerinden sahte para üretmeye yoğunlaşmalarına sebep oldu. Durum böyle olunca birçok işletme fark etmeden sahte paralar ile karşı karşıya kaldı.

Para sayma makinelerinde para kontrol mekanizması olsa da, her işletme para sayma makinesine ihtiyaç duymayacağı için, sahte paralar ile baş edebilmek amacıyla para kontrol makinelerine ihtiyaç duyuyor. Para kontrol makineleri birçok farklı modeli ve işlevi olan ürünlerdir. Portatif oluşu, pratik kullanılışı ve sahte paraları kolay bir şekilde ayırt etme özelliğinin bulunması bu makineleri daha bir cazip hale getirdi. En basit yapı ve özellikte olan para kontrol makinelerinde paraları tek tek makineden geçirerek sahte olup olmadığını kolay bir şekilde anlayabilirsiniz. Kızılötesi, ultraviyole ve şerit kontrol sistemi bulunan bu makineler ile çok hassas yapılmış birçok sahte parayı ayırt etmek kolaylaşır. Sık para girişi olan ve para kontrol makinelerinin sık kullanıldığı işletmelerde daha donanımlı para kontrol makinelerinin alınması sahte paralar ile daha kolay baş edilmesini sağlar. Genelde sahte paralar gerçek paraların arasına sıkıştırılarak toplu piyasaya sürüldüğü için bu durumda tüm paraları tek tek para kontrol makinesinden geçirmek zorlaşır. Bu durumda gerçek paraların arasında bulunan sahte paraların tespiti gittikçe zorlaşır. Bu tür durumlar ile karşı karşıya kalmamak ve sahte paralardan dolayı zarara uğramamak için daha donanımlı para kontrol makinelerini tercih etmek daha karlı ve daha faydalı olur.

Daha donanımlı para kontrol makinelerinde art arda paraların kontrolünü kolay ve hızlı bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz. Bu sayede kısa süre içerisinde yüklü miktarda paraların sahte mi, gerçek mi olduğunu anlayabilir, gerçek paraların arasına gizlenmiş sahte paraların sizi zarara uğratmasını önlemiş olursunuz.

Para kontrol makineleri taşınabilir boyutta hafif araçlardan olduğu için ihtiyaçlarınız doğrultusunda yanınızda taşıyabilir, gittiğiniz birçok yerde pratik bir şekilde kullanabilirsiniz.

 

 

Para Kontrol Makinesi Alırken Dikkat Etmeniz Gerekenler

Para kontrol makinesi almadan önce işletmenizin ya da firmanızın para giriş çıkışını bilmeniz alacağınız para kontrol makinesinin donanımını belirlemede önemli bir aşamadır. Yüklü para giriş çıkışı olan durumlarda para kontrol sistemi olan para sayma makinelerinden almanız size birçok fayda sağlar. Hem giren ya da çıkan paraların hesaplamalarını daha doğru bir şekilde yapmanızı hem de bu paraların gerçek olup olmadığını kontrol etmenizi kolaylaştırır.

Yüklü para giriş çıkışı olmayan işletmelerde portatif ve tek tek paraları kontrol eden para kontrol makinelerinin tercih edilmesi var olan ihtiyacı karşılar. Kimi işletmelerde orta halli bir para hareketliliği olduğu için bu yerlerde daha donanımlı para kontrol makinelerinin tercih edilmesi hem işleri hızlandıracak hem de gerçek paraların arasına gizlenmiş sahte paraların daha hızlı ve daha doğru kontrol edilmesini sağlayacaktır.

Lamiess firmasında ihtiyaç duyabileceğiniz birçok farklı özelliği bulunan para kontrol makinelerini kolay bir şekilde bulabilir, para kontrol makinelerinin özelliklerine dair daha kapsamlı bilgi sahibi olarak kendi işletmenizin, firma ya da kurumunuzun ihtiyaç duyabileceği para kontrol makinelerinin özelliklerini tespit edebilirsiniz. Kendi işletmenizin ihtiyaçları doğrultusunda, ister basit bir para kontrol makinesi alabilirsiniz isterseniz de daha donanımlı ve daha hızlı kontrol gerçekleştiren para kontrol makinesini tercih edebilirsiniz.

 

 

 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.