Evrak İmha Makineleri

15-06-2021 11:45
Evrak İmha Makineleri

Evrak İmha Makineleri ve Türleri

Evrak imha makineleri, kağıt kırpma makinesi ya da evrak öğütücü olarak da adlandırılır. Evrak imha makineleri önemli diye kabul edilen evrakların başkalarının eline geçmesini engellemek amacıyla ev ya da ofislerde kullanılırlar. Şerit kesim ya da çapraz kesim gerçekleştirebilen bu makineler sayesinde kimsenin eline geçmesini istemediğiniz bilgi ve belgelerin kolay bir şekilde imha edilmesini sağlayabilirsiniz. Pratik ve kullanışlı olan bu evrak imha makineleri kısa süre içerisinde evrakları imha edebilecek şekilde tasarlanmıştır. Evrak imha makineleri kullanılacak alanlara, imhası gerçekleştirilecek evrak sayısına ve kesme şekline göre farklı özelliklere sahip modellere ayrılır. Özellikle büyük çaplı şirketlerde imha edilmesi istenen evrakların adet sayısı fazla olabileceğinden bir an önce imha işlemini gerçekleştirmek ve zamandan tasarruf sağlamak amacıyla daha donanımlı evrak imha makineleri kullanılabilir. Ev ve ofislerde kişisel kullanım amacıyla evrak imha edilecek ise daha basit ve daha kişisel kullanıma özgü evrak imha makineleri kullanılabilmektedir. Kimi evrak imha makinelerinin atık kağıt haznesi küçük kimi makinelerin ise daha büyüktür. Kağıt imha haznesi küçük olan evrak imha makinelerinin sık sık bu haznelerinin boşaltılması gerekirken, daha büyük imha haznesine sahip olan makinelerde bu durum söz konusu olmayacağından daha verimli bir imha işlemi gerçekleştirilebilecektir. Evrak imha makinelerinde mekanik yapı son derece önemlidir. Mekanik yapısı güçlü olan evrak imha makinelerinden yüksek performans alınarak daha verimli bir imha işlemi gerçekleştirilir. Evrak makinelerinin diğer bir özelliği ve dikkat edilmesi gereken nokta, imha edildiği düşünülen evrak ya da belgelerin tekrar eski haline getirilemeyecek şekilde kesiminin gerçekleşmesi gerekir. Sadece şerit halinde kesim yapan imha makinelerinde daha sonradan birleştirme işlemi uygulanarak kısmen de olsa imha edildiği düşünülen evraklar bir araya getirilebilir. Bunun önüne geçmek amacıyla çapraz kesim yapan ya da konfeti tarzı kesim yapan evrak imha makinelerinin tercih edilmesi evraklarınızın ve içerisindeki bilgilerin daha kesin bir şekilde imha edilmesini sağlar. Evrak imha makinelerinin bazı modelleri ve türlerinde sadece kağıt evraklar imha edilmez. CD ve kredi kartı gibi evraklarında kolay bir şekilde şerit kesim ile imha edildiği evrak imha makineleri çok fonksiyonlu olmaları dolayısı ile büyük şirketler tarafından ya da CD ve kredi kartı tarzı bilgi içeren materyaller ile içli dışlı olan kişi ve kurumlar için son derece önemli işlevler görür. Birçok çeşidi olan evrak imha makinesine ilişkin daha kapsamlı bilgiyi Lamiess firmasından kolaylık edinebilirsiniz.

Kişisel Tip Kullanım Evrak İmha Makineleri

Kişisel tip evrak imha makineleri ev ve ofislerde rahatlıkla kullanılabilecek boyut ve ebatlara sahiptirler. Kişisel ihtiyaçlarınız için kullanabileceğiniz bu makineler sayesinde evraklarınızı kolay bir şekilde imha edebilirsiniz. Seri imha hızı diğer evrak imha makinelerine nazaran daha yavaş olan bu makineler ile de çapraz kesim şekli ile evraklarınız kolay ve güvenli bir şekilde imha edebilirsiniz.

Ortak Tip Kullanım Evrak İmha Makineleri

Bu evrak imha makineleri genelde ofis tarzı alanlarda ortaklaşa kullanılan makinelerdendir. Kişisel tipe nazaran daha geniş imha haznesine sahip olan bu makineler ile daha seri imha işlemlerini gerçekleştirebilirsiniz. Genelde mikro kesim özelliğine sahip olan bu evrak imha makineleri aracılığı ile kredi kartı tarzı evraklarında imhası kolay bir şekilde gerçekleşir. Ayrıca evrakların üzerinde bulunan zımbalarında imha öncesi çıkarılmasına ihtiyaç duyulmaz ve imha esnasında zımbalı kısımlarda kolay bir şekilde imha edilir.

Profesyonel Tip Kullanım Evrak İmha Makineleri

Geniş bir imha haznesine sahip olan bu imha makineleri ile seri evrak imha işlemleri kolay bir şekilde gerçekleştirilir. Farklı özelliklere sahip olan bu evrak imha makineleri ile mikro kesim, çapraz kesim, konfeti kesim, kredi kartı ya da CD imha işlemi gerçekleştirilir. Diğer evrak imha makinelerine nazaran bir anda 10’dan fazla belgeyi imha etme özelliği bulunan bu makineler ile imha süreçleri kısalır.

Arşiv Tip Kullanım Evrak İmha Makineleri

En hızlı ve en seri evrak imha makinesi olarak kabul edilir. Bir seferde 70’den fazla evrakı çapraz ya da konfeti şeklinde keserek kısa süre içerisinde evrak imha işlemlerini tamamlamanıza yardımcı olur.

OFİSİNİZDE, YÜKSEK PERFORMANS YÜKSEK GÜVENLİK 
HER TÜRLÜ KAĞIT, CD ve KREDİ KARTI İMHA MAKİNELERİ...

EVRAK İMHA MAKİNESİ SEÇERKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER...
 
Önemli bilgi ve evraklarınızı kimlik hırsızlığı ve dolandırıcılık artışı nedeniyle ev ve işyerlerinde daha önemli hale gelmiştir.
 
Lamiess Evrak imha koruma ve gizlilik için en uygun cihaz olacaktır. Evrak imha makinelerini seçerken dikkat edilmesi gereken faktörler;
 
  • GÜVENLİK İÇİN PARÇALAYICI SEVİYESİ BELİRLEYİN:
Küçük kesim boyutu, yüksek güvenlik seviyesi demektir. Güvenlik Seviyeleri DIN663399 Standardına göre belirlenmiştir.

  • ŞERİT KESİM:
 6mm genişliğinde dikey, uzun, ince şeritler halinde keserek imha eder. Güvenliği düşüktür ancak çok önemli olmayan bilgilerin ve belgelerin imhası için uygun çözümdür. Ev ve iş kullanımına uygundur.
 
  • ÇAPRAZ KESİM:
  Kesim büyüklüğüyle daha az yer kaplar ve sıkıştırır. Güvenliği yüksek olup hassas bilgilerin imhası için şirket kullanımına uygundur.
 
  • MİKRO KESİM:
Güvenlik seviyesi en üst düzeyde olup hassas bilgilerin imhası için uygundur. Küçük parçalar halinde keserek bilgilerin çalınmasını engeller. Devlet kurumları ve şirketler için en ideal kesim tipidir. 
 
(EK BİLGİ ALMAK İSTERSENİZ, LÜTFEN BİZE ULAŞIN, UZMAN KADROMUZ İLE SİZLERE YARDIMCI OLMAKTAN MUTLULUK DUYARIZ...)

 

 
 
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.