Ciltleme Makinesi Nedir

15-06-2021 11:03
Ciltleme Makinesi Nedir

Ciltleme sistemlerinde, hızlı ve pratik çözümler üretiyoruz...

 

Ciltleme Makineleri

Ciltleme Makinesi, ayrı ayrı sayfaların ya da evrakların bir defter ya da kitap gibi bir arada durmasını ve kolay bir şekilde kullanılmasını sağlamak amacıyla yapılan delme ve birleştirme işlemleridir. Ciltleme Makinesi işlemleri sayesinde iş hayatında ya da okul hayatında tutulan notlar ile dosyalara ilişkin sayfalar sıralı bir şekilde bir araya getirilir ve defter ya da kitap gibi düzeni sağlanır ve kolay kullanım ve muhafaza imkanı sunar. Ciltleme Makinesi hem ofislerde hem de kırtasiyelerde kullanılabilecek boyut ve yapıda olduğu için birçok alanda kolaylıklar sağlar. Birleştirilmeden muhafaza edilen belge ya da evrakların sıralaması bozulabilir, kaybolabilir ya da bir anda bütün belge ve evraklar ortalığa saçılabilir. Tüm bunların önüne geçmek için haricen düzenlenen ya da tutula not ve belgeler sayfa sırasına göre dizilir. Daha sonra bütün sayfaların aynı izada olduğundan emin olunarak ciltleme makinesine yerleştirilir ve delme işlemi gerçekleştirilir. Delme işlemi, ciltleme işleminin ilk aşamasıdır. Ciltleme Makinesine Daha sonra kullanılacak birleştirme malzemesine uygun olarak spiral makineler ile delinen bu yerlerden geçirilen spirlaler sayesinde sayfaların bütünlüğü sağlanmış olur. Belge ve evrakların zarar görmemesi için isteğe bağlı olarak ön ve arka yüzeylerine şeffaf ya da kalın tabaka plastik ya da kağıtlar yerleştirilerek kapak sistemi de oluşturulabilir. Ciltleme makineleri kullanım alan ve yerlerine göre kendi içinde çeşitlere ayrılır. Ciltleme makinesi çeşitleri arasında en sık karşılaşılan ve kullanılan makineler, plastik spiral makineler, tel spiral makineler ve helezon spiral makinelerdir. Lamiess firmasında aradığını tüm ciltleme makinelerini kolay bir şekilde bulabilirsiniz. Ciltleme Makinesi Nedir

 

 

Plastik Spiral Makineleri

Genelde A4 ve daha küçük boyuttaki belge ve evrakların ciltleme işleminde kullanılan plastik spiral makinesi pratik olmasının yanında kullanışlı olması ile de hem evlerde hem de ofislerde kolay bir şekilde kullanılabilecek yapıda üretilmişlerdir. Plastik spiral makineleri ciltleme işleminde hem delme hem de bağlama işini yapma özelliğine sahiptir. Orta büyüklüklerde olan bu makineler ev ve ofislerde yer kaplamadan ihtiyaçları kolayca giderebilecek boyut ve ebatlardadır. Plastik spiral makineleri plastik ya da tabaka haline getirilmiş kalın kağıtlarda ciltleme işlemi yapacak özelliklere sahip olmadığını belirtmekte fayda var. Sadece kağıt belge ve evraklar ile ince materyaller üzerinde ciltleme özelliğine sahiptir.

 

 

Tel Spiral Makineleri

Tel spiral makineleri, plastik spiral makinelerine nazaran hem kağıt hem de plastik materyaller üzerinde ciltleme yapma özelliğine sahiptir. Ciltleme Makinesi Birçok farklı modeli olan tel spiral makineleri tek kollu ve iki kollu olarak karşımıza çıkıyor. Ciltleme Makinesi  Bu kolu spiral makineler manuel olarak çalışırken, elektronik tel spiral makineleri elektrikli çalışarak pratiklik sağlar.  Ciltleme Makinesi Çift kollu spiral makineleri hem delme işlemini hem de ciltleme işlemini kolay bir şekilde yapar ve aynı zamanda evrak düzenini de ayarlar. Bunun dışında tek seferde yaklaşık 300 sayfaya kadar delme ve spiralleme işlemi yapan bu makineler iş yükünü oldukça hafifletir. Ciltleme Makinesi

Elektrikli tel spiral makineler teknolojik gelişmelerden faydalanılarak üretilmiş ve pratik kullanıma sahip makinelerdendir. Ciltleme Makinesi Led ekranı sayesinde istenilen ayarlamalar yapılarak manuel güç kullanmadan delme ve ciltleme işlemi gerçekleştirilir.

 

 

Helezon Spiral Makineleri

Helezon spiral makineleri, Ciltleme Makinesi arasında en kapsamlı ve pratik olanı da diyebiliriz. Binlerce evrakın ciltleme işleminin yapılacağı iş alanlarında tek seferde 480 yaprak ciltleme yapma özelliğine sahip modellerin bulunduğu helezon ciltleme makineleri ile pratik bir şekilde ciltleme işlemleri gerçekleştirilir. Zaman tasarrufunun yanında pratik kullanımı ile de ön plana çıkan helezon ciltleme makineleri sayesinde iş yükleri kolay bir şekilde hafiflemektedir. Sık sık ciltleme yapan spiral makinelerinin en büyük sorunu kolay ısınma iken, helezon cilt makinelerinde seçilecek marka ve modele göre bu sorun ortadan kalkabilmektedir. Tamamen teknolojik olan bu makinelerde led ekranlar sayesinde helezon ciltleme makinesinin ısısı kontrol edilerek ciltleme işlemlerinin yarıda kalması önlenebiliyor. Bunun dışında ciltleme işlemi yapılacak evrak ya da materyaller helezon spiral ciltleme makinesine yerleştirildikten sonra ciltleme işleminin bitip bitmediği de led ekran aracılığı ile kontrol edilebiliyor. Bu makineler ev ve ofislerden ziyade büyük iş merkezlerinde ya da çok yoğun olan kırtasiye ve matbaa gibi alanlarda kullanılabilecek nitelikte makinelerdir.

 

                          
 
 
Gelişen ve her geçen gün artan ofis içi raporlama, teklif sunumu ve arşiv evraklarının dosyalanması için profesyonel çözümler sunuyoruz.
Çok çeşitli ciltleme seçeneği olduğu gibi en yaygın kullanılan plastik, tel, helezon ve ısısal ciltlemede size en uygun ciltleme tipini seçmenizi sağlayarak işinizi kolaylaştırıyoruz.
Copy center, kırtasiye ve baskı merkezlerine yönelik profesyonel ürünlerimizle bütün ihtiyaçlarınıza hızlı ve pratik çözümler sunuyoruz.
Sizde zengin ürün yelpazemiz ile düzenli ve profesyonel dosyalar kullanarak farkınızı gösterin, Daha detaylı bilgi için bizimle iletişime geçin...
Helezon Spiral
Plastik Spiral 
Tel Spiral
Isısal Cilt 
Sırtlık
Gibi gruplara ayrılır...
 (EK BİLGİ ALMAK İSTERSENİZ, LÜTFEN BİZE ULAŞIN, UZMAN KADROMUZ İLE SİZLERE YARDIMCI OLMAKTAN MUTLULUK DUYARIZ...)
 
 
 
 
 
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.