Baskılı İpler

18-12-2021 10:32
Baskılı İpler

Baskılı İpler

Baskılı ipler şık ve güvenli kart askı aksesuarlarındandır. Kurumsal kimliklerini ideal bir şekilde yansıtmak isteyenlerin tercihi olan baskılı iplerle hem kurum içi hem de kurum dışı etkinliklerde etkileşimi hızlandırabilirsiniz. Farklı seçenek ve modelleri bulunan baskılı ipler ile firmanıza ve kurumsal kimliğinize en uygun renk seçeneklerini de bulabilirsiniz.

Firmanızın logosunu, ismini ya da firmanızın varlığını ortaya koyan renkleri ve desenleri basarak kullanabileceğiniz bu baskılı ipler ile kendi reklamınızı ve tanıtımınızı yapabilirsiniz. Bazı organizasyonlarda sponsor olan ya da destek veren firma ya da kurumlarında varlığını gösterecek şekilde bu firma ve kurumlara ait isim ve logoların basılarak kullanıldığı baskılı ipler bulunur.

 

Baskılı İpler Ne İşe Yarar?

Baskılı ipler kurumsal kimliğinizin yansıması olarak kabul edilir. Baskılı iplere kendi firmanızın reklam yüzü olarak da bakabilirsiniz. İş yerinizde, atölyelerinizde, ofislerinizde ya da düzenleyeceğiniz etkinliklerde tasarımını yaptığınız ya da yaptıracağınız baskılı ipler ile kurumsal kimliğinizi, reklamınızı en önemlisi de iş yönüyle ortaya koyduğunuz ciddiyeti göstermesi bakımında sizlere ve işinize fayda sağlar.

Baskılı ipler genellikle isim kartlarının boyunda görülmesini kolaylaştırmak, isimliklerin kullanıcılarına bir zarar vermesini önlemek ve daha dikkat çekici olarak algılanmasını sağlamak amacıyla son zamanlarda birçok kişi, kurum ya da firma tarafından tercih edilmektedir. Dediğimiz gibi baskılı ipler sizin kurumsal kimliğinizin yansıması olacağı için, iplerin üzerindeki baskıların özenle tasarlanması gerekir. Baskılı iplerden beklentinizi ortaya koymanız, yapılacak baskıların tespiti ve ortaya koyacağı fayda açısından önemlidir. Eğer amacınız sadece isim kartlarını daha görünün kılmak ise göze hitap eden ve dikkat çeken renk seçenekleri arasında gözü yormayan bir renk seçmenizde fayda var. Bunun dışında amacınız hem isimliklerin kullanılarak etkileşimi sağlamak hem firmanızın ya da işinizin reklamını yapmak hem de kurumsal kimliğinizi ortaya koymak ise bu durumda daha ayrıntılı çalışma ve çizimler belirleme önem kazanır.

Kurumsal kimliğinizi yansıtmak istiyor iseniz ilk iş, iplerin renginin kurumsal kimliğinizde kararlaştırdığınız renge uyumlu olması gerekir. Çünkü doğru renk seçimi, firmanızın ismini ya da logosunu kullanmadan dahi reklamınızın yapılmasını sağlar. Seçeceğiniz rengin ve kullanım şeklinin sizin firmanıza özgü olması bu açıdan son derece önemlidir. Başka firmalar tarafından kullanılan renklerin aynı ya da benzer şekilde kullanmak sizin değil onların reklamının yapılması anlamına gelir. Doğru renk seçimini yaptıktan sonra sıra firmanızın logosunu kullanmaya geldi. Baskılı iplerde firmanızın logosunun olması kurumsal kimliğinizin daha belirgin bir şekilde ortay konması için gereklidir. Firmanızın logosunu baskılı iplerin en görünen kısımlarına yaptırmanız ve size özel tasarımının olması reklamınızın daha anlaşılır bir şekilde karşı tarafa ulaşmasını sağlar. Logo aslında firmaların kurumsal kimliğini en iyi ve en net şekilde yansıtabileceklerin bir çalışmadır. Küçük dokunuş ve tasarımlar ile sadece kendinize özel logo tasarlayabilir ve bu sayede rakip firma ya da markalardan bir adım daha ön plana çıkabilirsiniz. Bu sayede yaptığınız iş, ortaya çıkardığınız ürün ve kurumsal kimliğiniz her zaman diğer rakip firmalardan daha çok dikkat çeker ve daha çok kabul görür.

Baskılı iplerde logo dışında kullanabileceğiniz diğer bir görsel ise firmanızın ismi ya da firmanızı belirtir kısaltmalar. Bazen firma isminin uzun olması dolayısı ile firmanın ismini ve kurumsal kimliğini tam yansıtacak kısaltmalar ile daha anlaşılır ve daha net bir görsel ortaya konabilir. Firmanızın isminin de tamamen firmanıza özgü renk ve yazı tipi ile tasarlanması, rakip firmalardan farkınızı ortaya koymanız için önemlidir.

Görüldüğü üzere baskılı ipler kurumsal kimliğini yansıtılmasında kullanılabilecek en pratik yolardan biridir. Baskılı iplerin kullanım amacı ve beklentileriniz baskılı ipler konusunda yol gösterecektir. Kendi tasarımınız olan, sizi ya da firmanızın kurumsal kimliğini yansıtan, sadece tasarımı ile de sizlerin varlığınızı ortaya koyan baskılı ipler ile farklınızı ortaya koyabilirsiniz. Kendine has tasarım ve renk seçeneği ile kurulmuş ve bu yönde reklamını yapmış birçok firma artık sadece ya renkleri ile ya da logoları ile reklam dünyasındaki varlıklarını kolay bir şekilde ortaya koyabilirken, siz de baskılı ipler üzerinden yapacağınız tasarımlar ile reklam dünyasında kendinize özel yer edinebilirsiniz.

 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.